DSC_0003

Voor seizoen 2 heeft de Outdoor Sprint Cup een nieuw concept: een racedag bestaat uit drie races, waarbij iedereen een keer voorin, achterin en in het midden start. En waar kan dit concept nu beter debuteren dan in Oldenzaal, waar inhalen bijzonder lastig is? Zeker in de regen…

DSC_0005

 

Groep 1 (de “Pro rijders”)DSC_0081 Race 1: eerste startrij werd gevormd door Rob en Rick. Rob kon helaas niet profiteren van zijn pole position, Rick nam direct de leiding. Al snel vormde zich achter Rick een groep van zo’n 5 à 6 rijders die vochten voor plek 2. Daar maakte Rick dankbaar gebruik van en we zagen hem pas weer terug na de finishvlag.

DSC_0027In deze race speelden de meesten nog op safe. In de groep achter Rick werden speldenprikjes uitgedeeld maar niemand durfde echt vol aan te vallen in de angst meer plaatsen te verliezen dan te winnen. Rob hield lang stand op plek 2 maar moest na een foutje uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Robbin. Robbin leidde het treintje van karters over de finish (Cuno, Igor, Matthijs, Michel en Peter).

DSC_0352

Race 2 : opnieuw werd er snel na de start een trein gevormd, maar deze keer ging het om de overwinning in de race. Igor kon lang de leiding vasthouden maar moest in de slotfase de zege laten aan een zeer sterk rijdende Peter. Henry werd netjes derde, gevolgd door Robbin en een eveneens sterk rijdende Ron Hettinga. De top 10 kwam binnen 7 seconden over de finish, het was ongehoord close!

Race 3: Mika en Matthijs deelden de eerste startrij. Aan het eind van de eerste ronde wist Matthijs de leiding van Mika over te nemen en een gaatje te slaan. Achter de twee koplopers was de race chaotischer. Rob en Robbin werden de dupe van een wat onhandige actie van een andere rijder en vielen terug. Vanaf de zesde startplek had Rick een sterke eerste paar ronden en drong al gauw aan bij Mika voor plek 2. Nadat hij Mika voorbij was, zette hij koers richting koploper Matthijs maar noodlot sloeg toe: kapotte aandrijving voor Rick. Zeer zuur, want hij was op weg naar de dagzege. Met het wegvallen van Rick reed Matthijs comfortabel naar de overwinning. Mika hield zeer sterk stand op plek 2, gevolgd door Cuno en Peter. Robbin reed een mooie inhaalrace en werd toch nog vijfde.

 

DSC_0001

 

Groep 2 (de “Ervaren rijders”)
Race 1: ook in deze groep werd aanvankelijk nog wat voorzichtig gereden, een flink aantal rijders had nog nooit op het natte asfalt van Oldenzaal gereden. Hier maakte Jeffrey vanaf de eerste startrij dankbaar gebruik van door de koppositie op te eisen en niet meer af te staan. Na 10 minuten werd hij als winnaar afgevlagd tot grote vreugde van hemzelf.

DSC_0193

Spannender was wie tweede zou worden. Met snel en solide racen sneed Rimke Holtkamp door het veld maar aan Bart had hij een zwaardere dobber. Tot aan de laatste bocht hield Rimke stand op plek 2 maar in ultieme poging duwde Bart zijn kart een paar centimetertjes eerder over de streep. De wedstrijdleiding vond dit net over het randje dus Bart werd teruggezet. Rimke en Bart konden er achteraf samen goed om lachen.

DSC_0002Race 2: Vanaf pole position had Rimke maar 1 doel: winnen! In dat doel is hij geslaagd, hij reed van kop tot finish aan de leiding. Davey werd tweede, gevolgd door een sterk rijdende Jordy. In het achterveld werd nog flink gevochten om de punten. Gertjan viel hier in positieve zin op.

DSC_0751Race 3: er leek wel een vloek te rusten op de kopposities. Steeds als iemand in kansrijke positie lag, dan elimineerde hij zichzelf, of werd door een ander geëlimineerd. Het overkwam Esmée, Bart, Sander en Jeffrey. Davey moet gedacht hebben: “Als niemand wil winnen, dan doe ik het wel”. Zeer indrukwekkend hoe hij van plaats 11 in de regen naar de overwinning wist te rijden. Bart werd na een prachtige inhaalactie tweede, gevolgd door Rimke die zo weer veel punten opstreek. Mark de Rooij werd indrukwekkend vierde.

DSC_0822

 

Prijsuitreiking:
Ondanks dat Robbin in groep 1 geen race had gewonnen had hij na drie sterke races de meeste punten behaald. Hij mocht dan ook op het hoogste treetje van het podium plaatsnemen. Peter werd tweede en Matthijs derde.

In groep 2 behaalde Rimke bijna de maximale score en werd dagwinnaar. Naast hem mochten Davey en Bart plaatsnemen op het podium.

Winnaars

Het was lastig om de winnaar van de standout aan te wijzen. Deze extra beker is voor de rijder die in positieve zin opviel, maar er waren meerdere rijders voor wie dit gold. Uiteindelijk mocht Bart met de beker naar huis. Bart wordt daarmee de eerste rijder die met twee bekers naar huis mocht, maar zo opvallend is dat niet. Met het nieuwe concept van de Outdoor Sprint Cup hebben de podiumkandidaten per definitie veel mensen ingehaald en daarmee val je automatisch positief op.