De hele week regen maar op raceday schijnt de zon. Voor veel rijders is het een opluchting maar een enkeling had zich verheugd op een regenrace. Door het hoge aantal nieuwe rijders rijden we voor het eerst in drie groepen. Naar verwachting zal dit vaker gebeuren.

GROEP 1
Race 1
Vanaf pole behoudt Robbin de leiding. Igor heeft van de derde startrij een superstart en sluit aan als tweede. Rick gaat van 6 naar 3. Ook achterin zijn er goede starts, Matthijs gaat van plek 13 naar 7 en Michel volgt vanaf p14. Na zijn goede start heeft Rick niet de snelheid om de koplopers te volgen en achter hem ontstaat een groep met Matthijs, Henry, Raymond, Michel en Rob. Rick verdedigt voor wat hij waard is maar uiteindelijk moet hij Matthijs en Michel laten gaan. Igor wint de race voor Robbin en Matthijs, maar na de race wordt Igor verweten een valse start te hebben gemaakt. Igor besluit als organisator om zichzelf een straf te geven. Na het bestuderen van de beelden bleek zijn start echter helemaal niet vals. Daarop hebben we besloten om het geven van straffen door de organisatie, bovenop die van de wedstrijdleiding, te beperken tot uitzonderlijke gevallen.

Start race 1

Race 2
Met Peter en Ferry op de eerste rij staan twee relatief zware rijders vooraan. Conform verwachting zakken zij na de start dan ook iets terug. Ferry consolideert nog plek 2, Peter zakt helaas terug naar 8. Nieuwkomer Charles de Klein rijdt vanaf startplek 8 een indrukwekkende race en wint verrassend, voor Ferry en Rick! Achter de top 3 moet Matthijs in de verdedigmodus en er vormt een treintje met onder andere Frank Keers, Robbin, Michel, Rob en Igor. Frank valt aan maar de aanval mislukt, Robbin ziet zijn kans en haalt buitenom knap in. Daarbij haken de karts van Robbin en Frank in elkaar en Frank valt ver terug. Robbin ontvangt hiervoor een discutabele tijdstraf. Michel profiteert van de consternatie en pakt plek 4, nadat hij eerder in de race kortstondig was gespind. Matthijs wordt 5e.

Race 3
Vanaf plek 3 had Matthijs zijn zinnen gezet om de zege en daarmee de uiteindelijke dagzege. Polesitter Raymond is echter veel te snel. Pas na de finishvlag zien we hem weer terug en hij pakt daarmee verdiend zijn eerste overwinning in een race. Matthijs kan plek 2 een tijd vasthouden, maar uiteindelijk komen Henry en Robbin langszij. Pas in de allerlaatste bocht van de allerlaatste ronde moet Matthijs ook buigen voor Michel, waardoor niet Matthijs maar Michel er vandoor gaat met de uiteindelijke dagzege. Charles reed opnieuw een goede race en wordt 6e na een leuk gevecht in de beginfase met Robbin. Igor, Mika en Rick hebben geen geluk met de kartloting en eindigen achteraan. Rick krijgt te maken met een mechanisch defect en moet helaas zijn kart twee ronden voor het einde langs de kant parkeren.

De dagzege is voor Michel, Matthijs wordt tweede en Robbin derde. De strijd in het klassement wordt op 15 oktober ongemeen spannend!

GROEP 2
Race 1
Deze race kent een aantal winnaars en verliezers. De grootste winnaar is Davey Buwalda, gestart als 9e, die elke ronde wel 1 of meerdere rijders weet in te halen en de race uiteindelijk wint. Serge van plek 3 naar 2 is ook netjes, net als Jordy op plek 3. Ook Wiebe en nieuwkomer Daniël Wissman kennen een uitstekende race, hun inhaalrace van de 11e en de 13e startplek eindigt op een prima vierde plek voor Wiebe en een vijfde voor Daniël.
Jeffrey en Bart hebben minder geluk: Jeffrey start als tweede maar kan het tempo vooraan niet bijbenen. Achter hem ontstaat zo een flinke trein. Lang weet hij succesvol te verdedigen, maar uiteindelijk moet hij buigen en zakt terug. In het gevecht achter Jeffrey verliest ook Bart een aantal plekken.

Trein achter Jeffrey

Race 2
Davey op pole, dat is vragen om een saaie race met een voorspelbare winnaar. Noah denkt daar echter anders over en pakt de leiding na het doven van de lampen. Samen rijden ze weg van de rest, waarbij Davey uiteindelijk wel aan het langste eind trekt. Op plek 3 moet Bart verdedigen. Dat gaat hem goed af, toch weet Robin van Wetten een gaatje te vinden. Een terechte derde plek is voor Robin. Bart zakt terug naar plek 8. Gert-Jan finisht als vierde en Daniël als vijfde.

Race 3
De rijders van groep 2 hadden de mouwen opgestroopt voor hun laatste race van de dag. Het is dan ook flink duwen en trekken in de eerste bochten. In het gedrang gaat Jordy van de baan in bocht 3, maar hij kan gelukkig snel zijn weg vervolgen. Vanaf de voorste startrij heeft Robin deze race helaas niet de snelheid, waardoor er achter hem een flinke trein ontstaat. Een aantal ronden weet hij zijn plek te verdedigen, daarna zakt hij helaas terug in het veld. Na een iets te enthousiaste actie van Bart gaan hij en Jeffrey samen van de baan. De rest van de race zouden ze blijven strijden, echter nu op een zeer faire manier. Bart maakt het fraai af met een inhaalactie buitenom in de snelle bochten 1 en 2. Daniël profiteerde maximaal van de strijd en weet zijn eerste zege te pakken, met Floris op p2, Wiebe op p3 en Esmée op p4.

Flink dringen bij de start

Davey pakt comfortabel de dagzege en daarmee eigenlijk ook het kampioenschap. Debutant Daniël pakt direct het zilver en Wiebe wordt netjes derde.

GROEP 3
Race 1
Voorste rij voor Matthijs Vlak en Frank Elfert. Vanaf pole heeft Matthijs Vlak een prima start en behoudt de leiding, Frank daarentegen moet vol in de verdediging. Resultaat is een leuk gevecht met onder andere Sander Kroeze en Onno Bras. Uiteindelijk richt Frank het vizier naar voren, haalt Matthijs in en wint de race. Vanaf p12 komt Niels van Warrenburg opzetten en zijn opmars eindigt op een indrukwekkende tweede plaats. Matthijs finisht na een lange solo vooraan uiteindelijk als derde voor Laurens van Leeuwen. De vrienden Onno, Sander en Dennis eindigen in slagvolgorde als 5e, 6e en 7e.

Frank vol in duel

Race 2
Niels laat zien eigenlijk een maatje te groot te zijn voor deze groep. Vanaf plek 9 weet hij de race te winnen. Na het mislopen van de zege in race 1 pakt Matthijs zijn revanche in race 2. Van plek 15 bij de start stoomt hij door naar plek 2 aan de finish met Sander op plek 3 en Laurens opnieuw op 4. Frank Elfert beslist  een rondelange strijd met Onno en Arjan Vermeer in zijn voordeel en wordt 5e, voor Onno en Arjan. Frank Raemakers kan zijn pole position niet verzilveren en zakt in de strijd terug naar plek 12. Na een enigszins voorzichtige eerste race wordt er deze race al veel feller gestreden voor positie, maar met respect voor elkaar. Mooi om te zien.

Race 3
Door een goede start van de achterhoede en een matige start van het middenveld is het dringen. Sander is het slachtoffer en spint. Een indrukwekkende inhaalactie brengt hem alsnog op plek 5. Niels heeft opnieuw de smaak te pakken. Vanaf plek 5 rijdt hij binnen no-time naar de leiding om die niet meer af te staan, hoewel Frank hem nog wel flink het vuur aan de schenen legt. Niels is duidelijk een maatje te groot voor deze groep, volgende keer in de groep Ervaren? Achter Niels finishen Frank en Matthijs als 2e en 3e, zij zijn eveneens prima kandidaten voor Ervaren. Dennis rijdt een uitstekende race en finisht als 4e, na als 12e te zijn gestart. Opnieuw geen geluk voor de pole-man: Mark Visschers eindigt (wellicht na een akkefietje?) als 15e en laatste.

Niels pakt bijna de maximale score en daarmee de dagzege. De vrienden Matthijs en Frank eindigen met een gelijk aantal punten, maar op basis van een racewinst pakt Frank uiteindelijk plek 2 en Matthijs plek 3.