Groep 1-PRO: Hoewel tijden niet van belang zijn in de vrije training was het opvallend close: 14 rijders binnen een halve seconde. Een indicatie dat zowel de karts als de rijders erg aan elkaar gewaagd waren.

Race 1
Pole position voor Rick den Hartog met naast hem Raymond Nathans. Toevallig waren dit ook de twee snelste rijders uit de vrije training. De tweede rij werd gevuld door Cuno de Bruin en Henry Zantvoort. Bij het doven van de startlichten nam Rick gelijk het initiatief. Daarachter was het echter flink dringen bij de start. Cuno verloor zijn plek aan Henry, Robbin van den Brink en Matthijs Hofman sloten aan. Na een paar ronden pakte Henry Raymond voor plek 2. Doordat Henry stevig maar fair verdedigde kon Rick een gaatje slaan en comfortabel naar de zege rijden. Raymond zag helaas een mooie positie in rook opgaan door een spin. Door dit oponthoud kon nieuwkomer Sverre Zielman, gestart vanaf p14, aansluiten bij het groepje achter Rick. Sverre wist zich uiteindelijk op te werken tot plek 3 aan de finish met Cuno op zijn bumper als vierde. Robbin verloor in de slotfase zijn vijfde plek aan Matthijs, Rob Mulder klapte direct mee.

Race 2
Eerste startrij voor Edgar Wurster en Robbin, met Matthijs en Peter Eilander op rij 2. Edgar probeerde tegen beter weten in de leiding vast te houden, maar een iets langzamere kart en wat ontbrekend wedstrijdritme nekte hem uiteindelijk. Hij zakte terug naar P5. Het gevecht om de overwinning ging rondenlang tussen Robbin en Matthijs. Robbin was sneller op de rechte stukken, maar Matthijs (of zijn kart) was sneller in de bochten. Uiteindelijk kwam Matthijs als winnaar over de streep, op de voet gevolgd door Robbin. Rick finishte op een indrukwekkende 3e zijn gestart.

Race 3
Voorste startrij voor Michel Zantvoort en Lyndon Leckie. Ervaring leert inmiddels dat een front-row start niet garant staat voor een goede eindklassering. Helaas gold dit ook voor Michel en Lyndon. Rick daarentegen had vanaf plek 10 opnieuw een uitstekende race. Elke ronde pakte hij een rijder om in de slotfase met Sverre de strijd aan te gaan om de zege. Uiteindelijk drukte Rick zijn kart een tiende eerder over de finish dan Sverre.

Groep 2 – ERVAREN

Race 1
Bij de start verschalkte Bart Wellerd direct polesitter Jeffrey Heijmans. Lang kon Bart er niet van genieten, hij viel uiteindelijk terug tot een negende plek bij de geblokte vlag. Vooraan streden nu Jeffrey, Esmée van Kouterik, Gertjan vd Toorn en Serge Honderdos, maar ook Davey kende een sterke opmars vanaf startplek 9. Ondertussen waren er in het middenveld heftige gevechten tussen Rick de Brouwer, Noah Reuvers, Jordy Zwiers en Bart. Dit gevecht werd uiteindelijk gewonnen door Rick. Vooraan was de strijd om de winst gestreden. Omdat Davey uiteindelijk moeite had met Esmée in te halen, kon Serge een gat trekken en de verdiende overwinning pakken, zijn eerste in de OSC. Tweede werd Davey, derde Esmée.

Race 2
Vier man dik door de eerste bocht ging wonderwel goed voor de hele groep. In de beginfase streden Davey en Rick om de leiding, maar Jordy kwam langszij. Door strak en snel te rijden kon Jordy zijn belagers van zich afslaan en zijn eerste zege in de OSC grijpen. Davey werd tweede voor Evelien. Rick finishte op een nog steeds keurige zesde plek, na heftig verdedigen op het randje (of soms zelfs iets erover?).

Race 3: Vanaf de eerste startrij hadden Evelien en Johan vd Glind een superstart en trokken samen een gaatje. In de eerste ronde ging het helaas mis voor Arjan Vermeer, hij spinde in bocht 3. Achterin was het weer als vanouds driedik dringen. Jeffrey kwam daar het beste doorheen en reed naar voren. Helaas verliest hij in de slotfase in het gedrang een mogelijke top 3-finish. Tweede voor Floris, derde Davey. Johan finishte netjes als zevende.

In de pro was de dagzege verdiend voor Rick met twee overwinningen. Nieuwkomer Sverre werd keurig tweede en Henry derde. In de ervaren-groep was de dagzege voor Davey. Weliswaar had hij geen race gewonnen, maar wel heel constant gereden en veel mensen op de baan ingehaald. Op het podium werd hij vergezeld door onze enige twee dames, Evelien en Esmee.

Met dank aan onboardfilms van Noah, Robbin, Bart en Davey!