De Landsard – 28 augustus 2016

Alweer de een-na-laatste race van het eerste seizoen Outdoor Sprint Cup werd verreden op het mooie en snelle circuit van Veldhoven. We mochten drie nieuwkomers verwelkomen: Frank Keers, René Melenkamp en Bjorn Robben. Welkom en hopelijk doen jullie vaker mee!

Circuit de Landsard in Veldhoven dus, een nieuwe baan voor vrijwel iedereen. Het was dan ook een grote uitdaging om snel de baan te leren kennen in de kwalificatie. Direct werden de limieten opgezocht, met hier en daar een stofwolk als resultaat. Matthijs maakte dankbaar gebruik van zijn baankennis om de pole position voor race 1 op te eisen met naast hem ervaren rot maar OSC-rookie Frank Keers. Rij twee werd gevuld door Dylan en Willem.

Race 1:
Bij het vallen van de vlag was Matthijs goed weg en trok direct een gaatje. Frank had echter een wat mindere start en de rijders achter hem juist een goede, waardoor er een peloton van vijf breed door de eerste bochten ging. Wonderwel kwam iedereen door de tweede bocht maar in bocht 3 ging het alsnog mis. Rookie René verremde zich en spinde. Michel botste er tegenaan, Willem en Rick moesten uitwijken met als gevolg dat Dylan door het gras moest. Mark Steert had wijselijk eieren voor zijn geld gekozen en was daardoor de lachende derde, hij pakte in één bocht maar liefst vijf plaatsen! Ook Igor kon uit het gedrang blijven en pakte veel plaatsen. Helaas was dit niet voor lange tijd; zijn kart was niet goed genoeg voor de topposities. Hij viel uiteindelijk terug naar plaats 12.

Ongewis van dit alles trok Matthijs vooraan een groot gat. Peter had echter al snel zijn draai gevonden en knibbelde ronde na ronde een paar tienden van de voorsprong van Matthijs af. De race was echter te kort om een aanval te plaatsen.

In het midden van het veld waren het Rob en Bart die elkaar opzochten. Na een nette inhaalactie van Rob op Bart moest Rob goed verdedigen om Bart achter zich te houden, wat tot een fraai gevecht leiden. Uiteindelijk zouden de heren 8e (Rob) en 9e (Bart) worden. Een sterk rijdende Mark werd derde, gevolgd door Michel na een indrukwekkende inhaalrace. Rick werd vijfde. Mika vd Poel sloot zijn eerste race in maanden af met een keurige zesde plek.

 

Race 2:
Dylan pakte pole voor race 2 met Rob naast hem op P2. De tweede startrij werd gevormd door Michel en Matthijs. Bij het vallen van de vlag kwamen Dylan en Michel slecht weg, wat zorgde voor veel gedrang in bocht 1 en 2. Helaas vielen beiden rijders terug naar achteren. Na de start vormde een mooie kopgroep waar Igor, Rick en Rob streden voor de eerste plaatsen. Igor trok aan het langste eind en greep de winst met Rick in zijn slipstream. Rob wist mooi aan te sluiten op P3.

Peter en Matthijs reden achter de kopgroep, maar konden alleen maar volgen, P4 en P5 voor hen. In het middenveld vormde zich een groep van maar liefst zes rijders (Dylan, Frank, Mika, Bart, Mark en Michel). Na enkele ronden wisten Frank en Dylan zich los te rijden van het gevecht. Plek 6 en 7 viel hen ten deel. De strijd tot P8 ging tot aan de finish, waar Mika door goede inhaalacties en slim rijden aan het langste eind trok. Michel was in gevecht met Bart, maar door toedoen van zichzelf spinde hij, met als gevolg dat hij een plek moest afstaan aan Bart en Mark.

In de eindstand van het dagklassement was het Matthijs die een mooie overwinning naar zich toetrok. Een verrassende, maar zeker verdiende tweede plaats was er voor Peter. Rick maakte het podium compleet. De Stand-out ging naar Mika, die na enige tijd met een blessure te hebben gelopen weer voor het eerst in de kart stapt en meteen goed mee kon komen in het veld.

Wij willen Rijk bedanken voor zijn hulp bij het vlaggen en Manon voor de administratie. Graag maken we in de toekomst vaker gebruik van jullie diensten!

Vooruitkijkend naar de laatste race in Oldenzaal verwachten wij een mooie strijd tussen Matthijs en Rick om het kampioenschap. Hoewel het gat tussen Igor en Dylan slechts 1 punt is in de strijd om P3, heeft iedereen in de top 8 nog kans om de derde plaats te veroveren. Daarnaast zal er nog een mooie strijd komen tussen de rijders vanaf P5 tot aan P12. Wie van de rijders zal de beste plaats opeisen…?

Voor alle rijders hou de Facebook pagina in de gaten, want binnenkort is te zien welke trofee de kampioen mag opstrijken. Wij kijken uit naar de laatste race in Oldenzaal op 25 september. Zorg dat je je op tijd inschrijft en tot de laatste race!